Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
"Εφαρμοσμένη Οικονομική"
Δείτε Περισσότερα
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
"Εφαρμοσμένη Οικονομική"
Νέα προκήρυξη εισαγωγής φοιτητών στο ΠΜΣ για το ακαδ. έτος 2023-24

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις
Γραμματεία
17 June 2021

Πρόγραμμα παρουσιάσεων διπλωματικών

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα παρουσιάσεων διπλωματικών εργασιών για το έτος 20′-21

Γραμματεία
17 June 2021

Πρόγραμμα Εξεταστικής

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξεταστικής του Ιουνίου για τον ακαδημαϊκό έτος 20′-21.

Γραμματεία
17 June 2021

Προκήρυξη 20-21

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Οικονομική για το Ακαδ. Έτος 2020-21.

Εφαρμοσμένη Οικονομική

Εφαρμοσμένη Οικονομική

Το ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Οικονομική» απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (ΜΔΕ) σε τρεις κατευθύνσεις

1) «Εφαρμοσμένη Οικονομική στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική»
2) «Εφαρμοσμένη Οικονομική στη Διοίκηση Επιχειρήσεων & Δημοσίων Οργανισμών»
3) «Εφαρμοσμένη Οικονομική στην Άμυνα»

3
Κατευθύνσεις
20
+
Καθηγητές
33
Μαθήματα
300
+
Φοιτητές

Τι προσφέρουμε

Τι προσφέρουμε
 • Άρτιες εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή
 • Σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών
 • Καθηγητές διεθνούς κύρους και αναγνώρισης
  • Με διεθνή διδακτική εμπειρία ως επισκέπτες καθηγητές
  • Μέλη συντακτικών επιτροπών σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά
  • Περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά & συλλογικούς τόμους
  • Περισσότερες από 4000 ετεροαναφορές στο έργο τους
   (για την περίοδο 2015-17)

 

icon2

Expert instruction

Find the right instructor for you mance by assigning tasks, com municati instruction.
icon3

Expert instruction

Find the right instructor for you mance by assigning tasks, com municati instruction.
icon4

Expert instruction

Find the right instructor for you mance by assigning tasks, com municati instruction.
icon1

Expert instruction

Find the right instructor for you mance by assigning tasks, com municati instruction.

Instructors

Instructors

Events

Events

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών παρέχει εξειδίκευση, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών του, σε γνωστικά αντικείμενα τα οποία ανταποκρίνονται τόσο στις ανάγκες της Εθνικής Οικονομίας όσο και στις σύγχρονες εξελίξεις της Οικονομικής Επιστήμης.

Απόφοιτοι Τμήματος

Απόφοιτοι Τμήματος
scriba_maria_sm

Scrimpa Maria

ΔΟΥ Βόλου, Απόφοιτη 2015

Εργάζεται στη ΔΟΥ Βόλου. «Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών “Εφαρμοσμένη Οικονομική” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι μια σημαντική εμπειρία. Αξίζει να το παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί να εμπλουτίζει τις γνώσεις του αναφορικά με τις οικονομικές επιστήμες. Στη διάρκεια της φοίτησής μου η συνεργασία μου με τους καθηγητές και τους συμφοιτητές μου ήταν άψογη. Όυσα απόφοιτος συναφούς σχολής, η παρακολούθηση του συγκεκριμένου προγράμματος με βοήθησε να ανέβω ένα ακόμη σκαλοπάτι στη γνώση. Έμαθα εκτενέστερα και αναλυτικότερα τις οικονομικές έννοιες και απέκτησα πρακτικές γνώσεις που θα με βοηθήσουν στο εργασιακό μου περιβάλλον. Το πρόγραμμα στελεχώνεται με άρτια καταρτισμένους ακαδημαϊκούς καθηγητές πρόθυμους να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους και να παράσχουν όποια βοήθεια ζητηθεί από τους φοιτητές.»

elina_mparda

Elina Mparda

Απόφοιτη 2016

Ξεκίνησα το ταξίδι της γνώσης έπειτα από πολλά χρόνια αδράνειας με αρκετή αγωνία, αμφιβολία και φόβο για όσα μπορεί να συνεπάγεται ένα μεταπτυχιακό. Το αποτέλεσμα ήταν να τελειώσω και να μην θέλω να αποχωριστώ το βιβλίο, το χώρο και το όνειρο. Θεωρώ πως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προάγει την επιστήμη στο μέγιστο και ταυτόχρονα βοηθά στην προσωπική εξέλιξη του ατόμου. Και το ταξίδι συνεχίζεται

magnis_christos_sm

Magnis Christos

Απόφοιτος 2014

«Η φοίτησή μου στο ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Οικονομική», χάρη στη συμπυκνωμένη γνώση υψηλού επιπέδου που αυτό παρέχει, στην μέριμνα και υψηλή κατάρτιση του διδακτικού του προσωπικού αλλά και στην άρτια οργάνωση και διαχείρισή του, υπήρξε ένας σταθμός καίριας σημασίας τόσο για τον εκπαιδευτικό όσο και για τον ακαδημαϊκό βίο μου και παρείχε εφόδια μεγάλης σημασίας και ανώτερης ποιότητας. Πέραν της ευκαιρίας που μου έδωσε να ενταχθώ πλέον στο δυναμικό των υποψηφίων διδακτόρων του Τμήματος, αποτελεί μια σταθερή και ευρέως αναγνωρισμένη αξία στο βιογραφικό κάθε αποφοίτου του, σε μια εποχή τεράστιων δυσκολιών στην επαγγελματική αποκατάσταση και πληθώρας τίτλων αμφιβόλου επιπέδου.

anastasia_thomaidou_sm

Anastasia Thomaidou

Απόφοιτη 2012

Εργάζεται στα γραφεία της Booking.com στο Λονδίνο, ως Customer Service Executive «Το ΠΜΣ Εφαρμοσμένης Οικονομικής μου έδωσε μια βαθιά κατανόηση των βασικών εννοιών της οικονομίας και των εργαλείων με τα οποία μπορεί να μελετηθεί. Η όλη διαδικασία μάθησης ήταν μια πρόκληση να ξεπεράσουμε τα όρια μας και να εξελιχθούμε τόσο σε επιστημονικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Το επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος ήταν απόλυτα υπεύθυνο γι αυτό, δίνοντας μας ερεθίσματα και εχέγγυα για το πετύχουμε. Για μένα ήταν εξαιρετική εμπειρία το γεγονός ότι μπόρεσα να ολοκληρώσω την διπλωματική μου εργασία με αξιώσεις και έπειτα να την παρουσιάσω σε επιστημονικά συνέδρια, κάτι το οποίο οφείλω στην εμπιστοσύνη και την παρότρυνση της επιβλέπουσας καθηγήτριας μου. Εν κατακλείδι, αν κάτι πήρα μαζί μου πέρα από τις γνώσεις ήταν η αλληλεπίδραση με τους καθηγητές μου, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν πρότυπα για μένα στην μετέπειτα επαγγελματική ζωή μου και έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.»